Seyahat ederken ve özgürlüğün tadını çıkarırken kişilerin en büyük yardımcıları arabaları olmaktadır. Bu noktada araçlardan en iyi verimliliğin alınması, yakıt tasarrufunun sağlanması, kaliteli bir sürüş keyfinin yaşanması gibi amaçlar ile her bir araba mutlaka rutin kontrollerden geçirilmelidir. Gerek uzun yol öncesi, gerek periyodik bakım sürecinde araçlar tek tek her bir noktasından kontrol edilmelidir. Ancak elbette ki kimi zaman kazalar ve yaşanan kötü durumlar arabalarda tamir işlemlerini de gerekli kılabilir. Örneğin araçların boyaları kalkabilir, çizilebilir ya da benzer şekilde hasarlar meydana gelebilir. Sadece görsel anlamda değil, derinlerde de önemli sıkıntılar yaşanmış olabilir. Tüm bu kötü durumların bertaraf edilmesi için ise işinde tecrübeli ve yetkin firmalar ile çalışılmalıdır.
Firmalar açısından pek çok farklı ve önemli konu bulunsa da, ustaların arabalara göstermiş olduğu ilgi ve profesyonel yaklaşım tarzı büyük fark yaratmaktadır. Buna göre özellikle de kazalı gelen araçla yapılan boyasız göçük düzeltme işlemi, lokal boya onarımı işlemi, dolu hasa onarımı uygulaması gibi pek çok işlem titizlikle yapılır. Araba tam manası ile düzeltilir ve kendine gelir. Ardından ise diğer bakım işlemleri yapılabilir.
En çok dikkat çeken uygulamalar arasında bulunan dolu hasar onarımı da yetkili personel tarafından hassasiyetle sürdürülür. Aracın en iyi ve en sağlam şekilde teslim edilmesi noktasında tüm bu işlemlerin önemi oldukça fazladır. Bu sürecin içinde ustaların kullandıkları ekipmanlar, teknolojik aletler ve çok daha fazlası özenle seçilirken, yine kullanılan malzemeler de kritik önem taşımaktadır.